lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Osa 3: Elämässä eteenpäin

Nyt tässä on ollut vähän taukoa viime jaksojen välissä. Se johtuu suurimmaksi osaksi siitä, etten ole ehtinyt pelata, koska minulla on koeviikot, jotka jatkuvat vielä ensi viikollakin. Nyt kuitenkin laitetaan seuraava jakso nettiin ja uutta materiaalia hankkimaan. ;>


Myös Arnold kasvoi teiniksi pian Aleksiksen lähdettyä yliopistolle. Samana päivänä olivat myös Tiinan syntymäpäivät ja hän näkyykin kuvassa taaempana mukavannäköisenä vanhuksena.


Tämännäköinen pienestä Arnoldista sitten tuli. Nuori komistus on Lehtolan suvun 2. sukupolven perijä. Arnoldilla on rahatavoite.


Joonaskin vietti pian syntymäpäiviään. Kuin Tiinalla, myös Joonaksellakin oli ollut toivepalkki ihan mukavissa lukemissa vanhentumishetkellä, joten voimme odottaa paljon lastenhoitoapua tulevilta isovanhemmilta. ;>


Muistatteko vielä postinkantaja-Doriksen? Arnold ainakin muisti. Ja Doris muisti Aleksiksen. "Onko veljestäsi kuulunut mitään?" Doris kysyi ja Arnold masentui hieman kun nainen ei välittänytkään vain hänestä.


Myös Arnold oli päättänyt lähteä yliopistolle. Mukavan summan stipendejä haalittuaan nuori miekkonen otti taksin ja ajoi pois kotoa jättäen vanhempansa kaksin.


Ennen Arnoldin tuloa oli Aleksis jo ehtinyt opiskelun makuun. Hän asui kampuksella ja valitsi pääaineekseen biologian.


Aleksis oli valmis ryhtymään tosi toimiin ihastuksensa Lidian kanssa ja kutsui hänet paikalle...


... mutta Lidia ei ehkä ollut vielä ihan valmis kaikkeen, mitä Aleksis tahtoi.


Niinpä onneton Aleksis päätyi opettajansa syleilyyn! Lidia ei koskaan saisi tietää asiasta. Ja olihan tämä kuitenkin vain "arvosanojen korottamista," vai oliko..?


Arnoldin saapuessa yliopistolle Aleksiksen rakkaussotkut selvisivät vähän kun isoveljen piti näyttää pikkuveikalle miten kampuksella elettiin. Arnold valitsi pääaineekseen taideopin.


Kauan ei kuitenkaan ehditty kampuksella asua, kun Arnoldin ensimmäisen lukukauden jälkeen veljekset päättivät muuttaa pois siitä tohinasta ja perustaa osakunnan. Innokkaat Lehtolat eivät jaksaneet odottaa kattourakoitsijaa vaan pitivät avajaisjuhlat heti ystävilleen ja perheelleen.


Ja osakunnan arkeenhan kuuluu se kuuluisa ilmainen pizza. Näille pojille se tosin ei tullut kamalan tutuksi kun he kokeilivat kokkailla myöskin itse.


Arnoldkin oli päässyt rakkauden makuun. Hänen rakastettunsa, postinkantaja-Doris oli vihdoinkin lämmennyt hänelle!


"Mutta velipoika, jos nyt hankimme uuden telkkarin, meillä ei ole varaa pitää edes kenkiä jalassamme!" Arnold yritti valistaa isoveljeään, joka oli jokaisen uuden huvituksen perässä.


Sen sijaa lukukauden päätteeksi kun molemmat pojat olivat taas ansainneet 1200 simoleonia viitosen arvosanoillaan, olohuonetta ja muuta taloa vähän remontoitiin. Arnold kutsui kaverinsa katsomaan tärkeää liigaottelua ja testaamaan uutta sohvaa.


Eräänä yönä taloon marssi päättäväisesti vaalea nainen ja herätti Arnoldin. "Hän on varmasti karannut hullujenhuoneelta", Arnold ajatteli kun nainen alkoi liikehtiä ja äännähdellä eläimellisesti.


Mitä ihmettä? Sama nainen otti ja pisti Arnold-paran käsirauhtoihin! Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin..


Mies vietiin mustaan limusiiniin. Arnold oli aivan ihmeissään ja myöskin peloissaan. Pitäisikö soittaa poliisille?


Perillä Arnold kuitenkin tajusi mitä kaikki tekeillä oleva oli ollut. Hänestä tuli salaseuran jäsen! Ja kappas vain, hänkin sai seuran asun ja paikalla oli muutamia tuttujakin. Liittyisivätkö salaperäiset kolme uutta ystävää tähän ihmeelliseen asiaan?


Jännitystä piisasi lisääkin kun murtovaras päätti tulla vierailulle. Se pirulainen vei sohvan! Minä pölvästi olin unohtanut asentaa taloon murtohälyttimen joten Arnold joutui nopeasti nousemaan ja soittamaan poliisille. Onneksi varas saattiin kiinni ja vakuutusrahoilla voitiin ostaa uusi sohva.


Aleksikselle murto oli ollut kova pala - hän vaipui syvään masennukseen eikä löytänyt mitään muuta ulospääsyvaihtoehtoa kuin talon jättämisen. Koska Aleksis ei voinut edes harkita opiskelun jatkamista muualla kuin veljensä kanssa (eikä Arnold suostunut jättämään osakuntataloa), hän jätti lukunsa kesken neljäntenä vuonnaan ja lähti takaisin kotinaapurustoonsa.


Aleksiksen lähdon jälkeen Arnold tunsi olonsa hyvin onnettomaksi joten hän otti osakuntaan uuden kokelaan, Eerikan. Eerika olikin ihan fiksu tyttö ja kaiken lisäksi erittäin mukava.

Perutaanpa tuo mukava. Eerikasta paljastuikin kamala pomottaja! Aina kun Arnold oli suihkussa, tytön oli pakko päästä vessaan ja häätää alaston Arnold-parka olohuoneen puolelle vaihtamaan vaatteita. Tällaista ei ole ennen tapahtunutkaan, hmm.


Surkea kokkikin hän oli. Osasikohan hän valmistaa mitään muuta kuin purkkiherkkua vai ilkeyttäänkö tarjosi suvun komealle pojalle tölkkisapuskaa?


Onneksi aina välillä tuli joku kumma heppu pitämään kuria Eerikalle, heh. Taisi tuosta personal trainerista ihan hyötyäkin olla, kun Eerikan ärsyttävä luonne muuttui sitten ihan mukavaksi ja liiat kilotkin lähtivät!


Koska Arnold oli ollut erossa perheestään jo niin kauan, hän päätti kutsua vielä kerran Tiinan kylään ennen valmistumistaan. Aika notkea mummu, tuota en olisi rouva Lehtolasta kyllä uskonut...


EIKÄ! En vieläkään ollut ostanut varashälytintä taloon, vaikka se oli ollut jo Arnoldin toiveissakin ties kuinka monta kertaa.. Tämä varas olikin katalampi ja ehti pois ennen poliisia. Se nuljake ehti viedä vaatekaapin ja shakkilaudan! Onneksi osakunnalla oli varaa ostaa uudet.


Kuin ei olisi ollut tarpeeksi häiriöitä opiskelussa, päättipä sitten nudisti-Jonnekin tulla viuhahtelemaan taloon. Onneksi Arnold sentään pystyi keskittymään esseeseensä.


Vihdoin tuli se päivä, jolloin Arnold valmistui yliopistosta! Viimeinen arvosana oli 5 ja sillä sitten kelpaisi ylpeillä vanhemille ja Dorikselle!

Ensi jaksossa sitten näemme kuinka Arnold ja Doris asettuvat legacytontille. Nähdään taas pian! :>